tillbehör

Vimek Gripskopa

Vimek_clamshellGripskopa med V-profil och goda grävegenskaper


Maximal lastningshöjd tack vare design och dubbla horisontella cylindrar.

 

Öppnar och stänger synkroniserat tack vara parallellstaget.

Bultbara skoptänder levereras med samtliga gripskopor.

Har obegränsad rotation.

Goda grävegenskaper tack vare hög prestanda i grip-stäng-funktionen (27 kN vid 26 Mpa).

Lång livslängd. Skärkanternas stål har en hårdhet på 500 HB.

Minskat slitage tack vare väldimensionerade lager och servicevänlig design.

Röjaggregat

Vimek_röjaggregatRöjaggregat för små och mellanstora skogsmaskiner


Vimek C12 är ett effektivt röjaggregat för små och medelstora basmaskiner. Användningsområden för C12 är all slags maskinell röjning: plantskogsröjning, stråkröjning, röjningsgallring samt röjning utefter vägar och i ledningsgator.

 

Passar alla Vimekskördare

Aggregatet passar alla Vimekskördare 404 oavsett årsmodell. Vimek C12 har en låg vikt och ett lågt effektbehov och kan därför monteras på flertalet basmaskiner t ex större jordbrukstraktorer, traktorgrävare, skördare och grävmaskiner.

Snabbt och enkelt

Vimek C12 har en patenterad lösning för kapning som ger sekundsnabba skär. Kaplösningen består av en självsträckande standardsågkedja monterad på en cirkulär klinga. Sågkedjans överlägsna kapförmåga gör att Vimek C12 klarar dimensioner från 1-16 cm i diameter, med samma snabba och rena skär. Ett skydd runt sågklingan skyddar mot stensågning. Sågkedjan monteras enkelt och sträcks automatiskt utan rörliga delar. Skötsel och slipning sker med vedertagna metoder för standardsågkedjor.

FTG MOWI G180/400

gripg180-1_1.jpgG180/400 en gripskopa som som du lätt skiftar mellan grip och skopa på rotatorn. Passar de flesta kranar. Axeltapp 49 mm.

 

Mer information hittar du här

FTG Länk bromsad

ftg_länk_bromsad

FTG Rotator GR30

Rotator_gr30

Naarva Stegmatare

MOWI_skördaraggregatNaarva stegmatare är pålitliga och effektiva skördaraggregat för första gallring. De har utvecklats speciellt för traktormonterade kranar, griplastarvagnar och små grävmaskiner. Den lättare Naarva S25 är en traditionell stegmatare. Naarva S25R är en vidareutveckling och har mekaniska, vajerdrivna matarhjul för fördubbling av kvistningshastigheten

 

Mer information hittar du här

Farma Energiklipp BC18

energiklipp_bc18FARMA fällhuvud gör ditt arbete i skogen mer produktivt och jobbet snabbare. Det blir enkelt att fälla, samla ihop, kapa men också lasta allt från träd, ris och busk samt stubbar. Träd kapas snabbt och den fasta kniven är lätt att underhålla. Tyngdpunktens placering gör det smidigt att placera gripen direkt vid rot. FARMA Fällhuvud är en kombinerad grip och fällhuvud som ofta används till att röja för energived. Fällhuvudet är enkelt att montera på och ersätter griplastarens ordinarie gripverktyg.

 

Klippen är tänkt att hantera träd på en diameter på maximalt 18 cm vid kapningspunkten. Det finns många aspekter som kan påverka möjligheten att kapa träd på 18 cm exempelvis träslaget, fuktigheten utomhustemperaturen men också om trädet är fryst.  

 

 

FARMA Fällhuvud rekommenderas till FARMA kranar från storlek C 4,6 och uppåt.

 

 

 

Farma Energiklipp BC18 med Grävmaskinsfäste

Farma-energiklippFARMA lanserar en mindre energiklipp för grävmaskinsbranschen. Klippen erbjuds med S30/180, S40/ S45 fäste. FARMA energiklipp gör ditt arbete mer produktivt och jobbet snabbare. Det blir enkelt att fälla, samla ihop, kapa men också lasta allt från träd, ris och busk samt stubbar. Träd kapas snabbt och den fasta kniven är lätt att underhålla. 

Tyngdpunktens placering gör det smidigt att placera gripen direkt vid rot. Det är en kombinerad grip och fällhuvud som ofta används till att röja för energived. 

Notera! Klippen är tänkt att hantera träd på en diameter på maximalt 18 cm vid kapningspunkten. Det finns många aspekter som kan påverka möjligheten att kapa träd på 18 cm exempelvis träslaget, fuktigheten utomhustemperaturen men också om trädet är fryst.

Farma Energiklipp BC25

Farma_energiklipp_bc25NY! En större, starkare och kraftigare energiklipp för grävmaskinsmontage.

BC 25 är storleken större jämfört med BC 18 och gjord för montage med olika adaptrar för små till mellanstora grävmaskiner. BC 25 klipper upp till 25 cm beroende på trädslag och konfiguration. Den använder två kraftiga cylindrar för att klippa igenom på ett snabbt och effektivt sätt. Kniven är specialdesignad för BC 25 och gjord i ett kraftig höghållfasthetstål och är utbytbar.

BC 25 finns med utbytbart snabbfäste för S40 och S45 fästen

Dalagripen

DalagripenDetta är en grip som lämpar sig utmärkt för fällande av träd och kvistar t.ex. i parkområden och i närheten av ellinjer o.s.v. Gripen kräver inga extra hydraulslangar och gripen har ett litet oljeflöde. Gripen är också väldigt lätt att montera.

  • Snabb och enkel att använda - ökar produktiviteten
  • Stabil både i upptiltat och nedfält läge
  • Full kontroll över alla funktioner - t.ex. kör sågen flera gånger
  • efter varandra utan att öppna gripen.
  • Utmärkt för lastning och hantering av timmer
  • Lätt att montera
  • Inga extra hydraullinjer behövs - endast grip öppna och grip stäng
  • Helt och hållet steglös kontroll - t.ex. stanna tilten halvvägs om det behövs
  • Option: Trådlös fjärrstyrning (inkl. 2 batterier och batteriladdare)

Cranab Gripare och gripsågar

För att samla ihop, förflytta och sortera virke.

Cranab producerar tre serier med gripare för det globala skogsbruket, optimala för skotare

och lastbilskranar samt flishuggare.

Oavsett vilken serie du väljer är de framtagen för att du ska kunna arbeta effektivt med full kontroll och precision.

 

För mer information klicka här eller kontakta någon av våra maskinsäljare.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.