Vitaminer & Mineraler

Trikem B-vitamin

Trikem_vitamin_bFlytande B-vitamin till häst
Trikem´s B-vitamin innehåller alla de nödvändiga B-vitaminer hästen behöver. 

Vid förändringar i träning, miljö, foder eller vid pälsbyte, kan hästen få ett ökat behov av B-vitamin och då behöva extra tillskott. Extra tillskott kan även behövas vid sjukdom eller diarré då risken finns att B-vitamin inte produceras som det ska i kroppen. B-vitaminerna är vattenlösliga och med få undantag helt ofarliga, även i stora doser.

B - vitaminer är viktiga för kroppens enzymatiska aktivitet och används vid ett flertal av kroppens funktioner, t.ex. ämnesomsättning, nervsystem och bildandet av röda blodkroppar. 

Trikem C-Vitamin

Trikem_c_vitaminTillskott av C-vitamin för häst
C-vitamin innehåller 100% askorbinsyra och är ett kompletteringsfoder till häst. C-vitamin fungerar som en antioxidant och behövs för kroppens bildning av kollagen. Brist på vitamin C kan ha en negativ påverkan på immunförsvaret, reducera ledbrosk samt utvecklingen av artros och ha en positiv inverkan på sårläkning. Den äldre hästen kan ha en minskad produktion av C-vitamin, likväl som hästar i hårt arbete förbrukar mer C-vitamin än vad de hinner producera och därför kan dra nytta av extra tillskott.

Trikem Biotin

Trikem_biotinBiotin för hovarna.
Biotin verkar i cellernas ämnesomsättning och främjar uppbyggnad av keratin som är viktig för hovväggens kvalitet. Forskning har visat att ett dagligt tillskott av biotin kan leda till ökad tillväxt samt förbättrad struktur och styrka i hovhornet.


Dåliga hovar kan ställa till med stora problem för hästen. Ett mjukt, sprött och sprucket hovhorn kan leda till hälta, svårigheter vid skoning och innebära problem för hästar som tränas eller tävlas barfota.

I pulverform 

0h tävlingskarens

HippoSelection Standard caps 5kg

hipposelection_standard_5Ett mycket smakligt mineralfoder som passar de flesta hästar. Även den friska och välmående hästen kan behöva ett komplement av viktiga mineraler, spårämnen och vitaminer. HippoSelection Standard har en mineral- och vitaminnivå som är anpassad för hästar från underhåll till medelhårt arbete. Ett väl sammansatt mineralfoder som HippoSelection Standard motverkar mineralbrist och stärker hästens immunförsvar samt balanserar totalfoderstatens kalcium- fosfor kvot och magnesium nivå.


• Till de flesta hästar

• Smakligt

• Vitaminiserat

• Vitacaps

• GMO-fritt

 

Finns även i 15kg säckar

HippoSelection Strength Caps 5kg

hipposelection_strength.jpgHippoSelection Strength innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin. Båda verkar som antioxidanter och har en positiv effekt på immunförsvaret vilket är särskilt viktigt under den påfrestande tiden vid fölning eller under unghästars tillväxtperiod. Organiskt selen och naturligt E-vitamin tas upp och utnyttjas bättre och går i hög utsträckning över till mjölken så att det blir tillgängligt för det nyfödda fölet. Fölets immunförsvar och selenstatus förbättras vilket ger piggare och livskraftigare föl. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer, däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls och hovar.

 

• Växande hästar

• Högdräktighet och digivning

• Organiskt selen

• Naturligt E-vitamin

• B-vitaminer

• Vitacaps

• GMO-fritt

 

Finns även i 15kg säckar

HippoSelection Success 5kg

hipposelection__success.jpgEtt mycket smakligt mineralfoder med ett högt innehåll av mineraler, spårämnen och vitaminer.HippoSelection Success innehåller mineraler i organisk form eftersom de tas upp och utnyttjas bättre av hästen. Produkten är framförallt anpassad för aktiva och högpresterande hästar och till hästar som i stor utsträckning äter hemmaproducerat foder och råvaror eftersom dessa kategorier av hästar ofta behöver ett extra stort tillskott av vitaminer och spårämnen. Nivån av E-vitamin är också den extra hög och delvis i naturlig form. HippoSelection Success innehåller även organiskt selen. E-vitamin och selen verkar som antioxidanter och påverkar hästens immunförsvar positivt. Ett stärkt immunförsvar är gynnsamt för aktiva hästar i hård träning eller i stressiga och påfrestande miljöer. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer, däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls och hovar.

 

• Högpresternade hästar
• Foderstater med hög andel råvaror
• Organiskt järn, zink och koppar
• B-vitaminer
• Vitacaps
• GMO-fritt

 

Finns även i 15kg säckar

HippoSelection Mineral Slick

hipposelection_slick.jpgSmaklig slickbalja för bete. HippoSelection Mineral Slick är ett smakligt mineralfoder som förser hästarna med de makro- och mikromineraler de behöver under betesperioden. HippoSelection Mineral Slick kan ges i fri tillgång och placeras på en plats hästarna gärna besöker. Placera gärna baljan i ett bildäck, så att den står stadigt. Se till att det alltid finns fri tillgång till friskt vatten.

 

• Smakligt mineralfoder
• Kan ges i fri tillgång
• Smidig att placera i ett bildäck
• GMO-fritt

HippoSelection B-Vitamin 1 L

hipposelection_bvitamin.jpgKoncentrerad B-vitaminlösning. HippoSelection B-vitamin är en koncentrerad flytande vitaminprodukt som innehåller flertalet B-vitaminer. B-vitaminer är vattenlösliga lagras inte i kroppen, utan bör tillföras dagligen. Ge ett extra tillskott av HippoSelection B-vitamin vid minskad aptit, pälsfällning/pälssättning, glanslös päls, stress och störd tarmflora som exempelvis vid transport, grovfoderbyte och sjukdom. Fodra ca 10 ml om dagen.

 

• Innehåller flertalet B-vitaminer
• Lagras inte i kroppen
• Koncentrerad B-vitaminlösning
• Rekommenderas vid pälsfällning/pälssättning, minskad aptit, glanslös päls, stress och vid störd tarmflora
• GMO-fritt

HippoSelection MultiVitamin

Allsidigt vitamintillskott i flytande form. HippoSelection MultiVitamin är ett komplett multivitamintillskott. Produkten är idealisk under intensiva tränings- och tävlingsperioder, vid transport, foderbyte och vid svag brunst. Använd regelbundet också om den hygieniska foderkvaliteten är nedsatt eller om grovfodret innehåller låga vitaminnivåer. Fodra ca 10 ml om dagen.

 

• Komplett multivitamintillskott
• Idealisk under intensiva tränings- och tävlingsperioder
• Rekommenderas vid transport, foderbyte och vid svag brunst
• GMO-fritt

Krafft Miner Original

krafft_miner_originalMiner Original är ett välbalanserat mineraltillskott för hästar i normalt arbete, om inte mineralinnehållet i övrig grov- och kraftfodergiva är tillräcklig. Finns i 5 mm pelleterad form, samt även i granulerad form.

Ca/P kvot 4,0.
Finns i 8 kg hink och 20 kg säck. 
GMO fria råvaror,

Krafft Miner Extra

Krafft_miner_extraMiner extra är ett välbalanserat mineraltillskott för prestationshästar, då mineralinnehållet i övrig grov- och kraftfodergiva inte är tillräcklig.

Ca/P kvot 6,5.
Finns i 8 kg hink och 20 kg säck.
GMO fria råvaror,

Krafft Miner Summer

krafft_miner_summerMiner Summer är ett välbalanserat mineraltillskott för hästar på bete, eller tillsammans med vitamintillskott till hästar som till största delen äter grovfoder, om inte mineralinnehallet i övrig grov- och kraftfodergiva är tillräcklig.

Ca/P kvot 2,0
Finns i 8 kg hink och 20 kg säck.
GMO fria råvaror

Krafft Multi vitamin

krafft_multivitaminAllsidigt tillskott i koncentrerad form, gynnar hästens allmäntillstånd och prestationsförmåga. Lämpligt till dräktiga ston eller inför betäckning. Används även vid stress som transporter och foderbyte etc.  Tillför vitamin A, B, C, D3, E och K3. Innehållet anges per kg. 1 dl väger ca 60 gram.

 

Allsidigt tillskott
GMO fria råvaror.
Förpackningsstorlek; 3 kg och 10 kg hink

Krafft E vitamin

krafft_vitamin_eVitamin E är viktig för störningsfri mulskelfunktion hos t ex hårt arbetande hästar och föl. Även dräktiga ston kan behöva tillskott för fostrets vävnadstillväxt. Högkoncentrerad ren vitamin E, utan tillsats av selen.

Tillför ren E-vitamin
Gynnar muskelfunktionen
GMO fria råvaror
Förpackningsstorlek; 3 kg och 10kg hink.

Krafft B vitamin

krafft_b_vitaminTillför i pelleterad form B-vitaminer som gynnar pälssättning samt hästens grovtarms- och muskelfunktion. Används vid aptitlöshet, vid pälsfällning/pälssättning, samt vid stress t ex vid transporter, foderbyte etc. Tillför vitamin B1, B2, B6, B12 och biotin. 

GMO fria råvaror
Förpackningsstorlek; 3 kg och 10 kg 

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.