Stål

Olofsfors plogskär – plana och ändbockade

Olofsfors plogskär - plana och ändbockade
Håller alltid en hög och jämn kvalitet. För såvälsnöröjning som sommargrushyvling och planering.
Plana Sharq skär har en ny unik stålkvalitet och härdprocess som ger ökad livslängd jämfört med OF500. Plana Sharq skär finns i 10 och 12 mm samt som ändbockade skär. Plana skär i OF500 finns ett flertal tjocklekar - från 6 mm och uppåt. 10 och 12 mm finns även som ändbockat. Sharq och OF500 rekommenderas för användning på väghyvel och plogning av ojämnare vägar där höga krav ställs på stålets seghet och förmåga att hantera ojämnheter i vägen.

 

Olofsfors

Sharq P300™

olofsfors_Sharq P300
P300™ - plana och ändbockade är ett skärande vägstål för alla typer av plogar, underbett och väghyvlar. P300™ används för snöplogning, avjämning av kompaktion och is, hyvling av kompakterad snö och is samt för hyvling av sommargrusvägar. Mönstret i P300™ ger samma tandade effekt rakt igenom och en oslagbar stålanvändning - 75% - stålet kan flyttas på bultarna hela vägen tills endast en smal remsa återstår.

Slitskor

Material: Specialbehandlat borlegerat stål på slitskor och slitsulor. Hårdhet: ca 500 Brinell. (OBS! Gäller endast slitskor och slitsulor.)

 

För hela slitskosortimentet

HMS 3000™

slitstål_HMS 3000_olofsforsOlofsfors unika helt solida stifthållarplatta för hårdmetallstift. Mycket god rotation på stiften och hög hårdhet i plattan ger lång livslängd på både stiften och stifthållarplattan. HMS 3000 är också designad för maximalt stöd mot montageplattan vilket minskar belastningen på bultarna. HMS 3000 finns i vinklar för att passa alla väghyvlar och underbett, även underbett utan tilltfunktion.

Fästen och fästen med kulled till slitsko

fästen_slitstål

 

 

Alla fästen

Sandvik hårdmetallstift

slitskär_sandvik_stiftMed fyrkantbricka. Släpper in mindre smuts i hållaren vilket ger bättre rotation och längre livslängd både på stiften och hållaren. Det ryms 8 stift per fot, dvs 96 stift på ett 12 fots hyvelblad, 104 på ett 13 fots hyvelblad. Viktigt för stiftens livslängd är att de hela tiden kan rotera. Smörj stiftens hållare med tunt rostskyddsmedel vid garagering. Förvara plattorna om möjligt inomhus. Använd rätt skärvinkel, dvs så stor del som möjligt av hårdmetallen skall ligga an mot marken. Undvik att köra med tvärställt blad. 50 st per förpackning.

Slitstål

bruxite_slitstålOlofsfors slitribbor i Bruxite finns tillgängliga direkt från lager i flera dimensioner i tjocklekar från 10 till 30 mm. På specialbeställning kan Olofsfors även tillverka dem i tjockare dimensioner. Slitribborna kan användas som slitskydd i ett flertal tillämpningar. I skopor är det vanligaste. Andra dimensioner offereras på begäran.

 

För alla dimensioner

Skärstål

bruxite_skärstålBruxite raka skärstål finns i ett stort antal dimensioner från 12 till 70 mm.

 

Alla dimensioner hittar ni här

Slitplåt

Olofsfors slitplåt i Bruxite och Bruxite XT håller en mycket hög kvalitet. En väl avvägd legering och optimerad härdprocess ger lång slitstyrka och mycket goda svetsegenskaper. Slitplåt i Bruxite och Bruxite XT kan användas kan användas i all applikationer där man behöver maximal slitstyrka och inte behöver bocka plåten - tex i skopgavlar, flakplåtar, i plana skopbottnar och i krossar.

 

För alla dimensioner slitplåt

Kamprofilstål

bruxite_kamprofilstålBruxite 500 kamprofil finns i sju olika profiler. Ursprungligen är kamprofilen framtagen som reparationsstål för band till schaktmaskiner. Fortfarande är detta globalt den allra största applikationen för kamprofil. Men idag används kamprofilen även i en mängd andra utrustningar såsom tex tippgaller.

 

Alla dimensioner

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.