Mineraler & vitaminer

Deltamin Mineralfoder för får

FÖR GOD FRUKTSAMHET, BÄTTRE HÄLSA & HÖG TILLVÄXT.

I vårt mineralfodersortiment Deltamin Mineralfoder finns det flera välbalanserade mineralfoder för får. Mineraler och vitaminer är viktiga för alla individer oavsett produktionsnivå för optimal tillväxt, reproduktion och bättre hälsa.Tillskott av mineraler behövs både under betes- och stallsäsong. Komplettera därför alltid foderstaten med anpassad giva Deltamin Mineralfoder.

Mineralfoder till tackor är viktigt under både digivning och dräktigheten. Se till att tackan får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler redan under dräktigheten eftersom kraftfodergivan fortfarande är relativt låg. Försörjningen av vitaminer och mineraler påverkar bland annat lammens livskraft, råmjölkens kvalitet och lammens förmåga att hålla värmen efter födseln. Lika viktigt är det att förse den sinlagda tackan och de baggar som i många fall enbart äter grovfoder med mineralfoder.

I Deltamin Får ingår dessutom både naturligt E-vitamin och organiskt selen vilka båda två har ett högre upptag jämfört med syntetiskt E-vitamin och oorganiskt selen.

 

Koppar är livsviktigt!
En del fårraser är känsliga för koppar och kan drabbas av kopparförgiftning. Därför har vi mineralfoder både med och utan tillsatt koppar. Koppar är delaktigt i många funktioner i kroppen

Deltamin Får med koppar

Deltamin Får är ett smakligt och välbalanserat mineralfoder speciellt för får. Deltamin Får innehåller en liten mängd koppar eftersom svenska får i allmänhet behöver ett extra tillskott. 

Deltamin Får utan koppar

Deltamin Får utan koppar är ett vitaminiserat mineralfoder med en kalciumfosforkvot på 2,5. Deltamin Får utan koppar innehåller precis det namnet säger, inget tillsatt koppar och är lämplig till de raser som är känsliga för koppar.

Deltamin Får Slick

Deltamiin_får_slickDeltamin Får Slick är en slickbalja utan tillsatt koppar och med ett högt innehåll av kalcium och natrium. Fåren upplever ofta en slickbalja som smakligare än ett vanligt mineralfoder. Baljan ger dessutom minimalt med spill samt är lätt att hantera på betet. Tillåten inom ekologisk/KRAV-produktion.

Easy-Lick High Energy Sheep

Easy_lick_high_energyEasyLick High Energy Sheep är ett välsmakande kompletteringsfoder i hink om 20 kg. Får och lamm slickar i sig fodret och får på så sätt i sig ett extra tillskott av mineraler och vitaminer, men också energi och protein. EasyLick High Energy Sheep är tillverkad på ett sådant sätt att den klarar olika väderförhållanden utan att förstöras vilket gör den lika lämplig på stall som på bete. Det höga melassinnehållet gör att djuren ofta upplever EasyLick High Energy Sheep som extra smakligare, vilket i sin tur garanterar att de verkligen får i sig de vitaminer och mineraler de behöver. Produkten innehåller ingen tillsatt koppar.

 

Till tackor
Easy-Lick High Energy Sheep fungerar som ett utmärkt extra tillskott på betet, eftersom det förbättrar grovfoderutnyttjandet. Du får också en försäkran om att alla djuren verkligen får den extra näring de behöver, även de som har svårt att hävda sig när det gäller kraftfoderutfodringen.

Easy-Lick High Energy Sheep är ett utmärkt tillskott under dräktighetens första månader, inte minst när grovfoderkvaliteten är något lägre.

Easy-Lick High Energy Sheep kan användas som flushing och som smakligt fodertillskott tiden runt lamning.

 

Till växande lamm
Efter avvänjning kan Easy-Lick High Energy Sheep förse de växande lammen med extra näring och möjliggöra en högre tillväxt

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.