fårfoder

Fiol Får 15kg

fiol_foderfild.jpgFiol Får är ett utmärkt tillväxtfoder för de lite äldre lammen. I samma takt som lammet växer utvecklas vommen och det äldre lammet kan fungera fullt ut som en idisslare. Med en utvecklad vom kan också andra råvaror utnyttjas. Det  är också ett utmärkt kompletteringsfoder till sinlagda tackor eller baggar när tillgången eller kvaliteten på grovfodret inte räcker till.

Fodret innehåller mineraler och vitaminer. Tackans, lammets och baggens behov av E-vitamin är högt och därför har Fiol Får ett högt innehåll av E-vitamin och det delvis i naturlig form. Den naturliga formen utnyttjas bättre. E-vitamin stärker bland annat immunförsvaret. Fiol Får kan ges i höga givor utan att orsaka urinsten.

Fiol Vital 15kg

fiol_foderfild.jpgFiol Vital är ett mångsidigt och smakligt kraftfoder med en bra proteinkvalitet. Fiol Vital är ett energitätt kraftfoder med mycket protein såväl som AAT. Det gör att Fiol Vital passar både tackor och lamm och fungerar utmärkt vid tre tillfällen: dräktighet, digivning och tillväxt. Genom att utfodra den högdräktiga tackan med Fiol Vital tillgodoser du hennes näringsbehov samtidigt som hon kan producera mycket råmjölk av bra kvalitet. Dessutom påverkas lammens vikt vid födseln och den fortsatta tillväxten positivt. Under digivningsperioden är tackans näringsbehov som störst, Fiol Vitals höga energiinnehåll passar bra eftersom mjölkproduktionen ökar snabbare än foderkonsumtionen. Ge lammen tillgång till Fiol Vital från dag 1, det ger dem rätt förutsättningar för hög tillväxt.

 

För mer information om Fiol Vital klicka här för att komma till Svenska Foders hemsida.

Fiol Eko 15kg

fiol_foderfild.jpgFiol Eko är ett smakligt och energirikt färdigfoder till får och lamm inom ekologisk och KRAV-godkänd produktion. Fodrets näringsinnehåll är speciellt anpassat för växande lamm samt dräktiga och digivande tackor. Börja utfodra de dräktiga tackorna 6-8 veckor innan lamning och fortsätt under hela digivningsperioden. Fiol Eko tillför till exempel välbehövlig energi, stärkelse och fett till foderstaten. Fodrets högvärdiga protein kommer framförallt från soja.

Får och lamm har ett högt behov av E-vitamin. Nu även med höjt  innehållet av E-vitamin i Fiol Eko. E-vitamin främjar hälsan och immunförsvaret och naturligt e-vitamin har betydligt högre tillgänglighet för individen jämfört med syntetiskt e-vitamin.

Eko Balans är ett proteinkoncentrat som tillför foderstaten protein av hög kvalitet. Eko Balans passar bra på fullfodergårdar där det saknas bypassprotein och fett i foderstaten. En stor del av proteinet utgörs av sojaprotein.

Fiol Müsli

Fiol_musliHög lammtillväxt är oftast det som ger bäst lönsamhet. Lamm som får en bra start med mycket råmjölk av hög kvalitet och som kommer igång och äter grovfoder och kraftfoder utvecklar vommen tidigt. Det är oftast de lammen som också når den högsta tillväxten. För att få en riktigt bra start för de unga lammen så de blir klara i tid, är det viktigt med ett smakligt kraftfoder som stimulerar dem till att äta.

 

Därför har nu Svenska Foder  tagit fram ett kraftfoder i müsliform där vi endast valt ut de smakligaste råvarorna med hög smältbarhet för bästa utnyttjande. Behandling med hjälp av ångkokning av spannmålen, tillsammans med strukturen på fodret, gör müslin extra attraktiv. Kombinationen av de noggrant utvalda råvarorna ger en bra balans mellan energi, protein och fiber för optimal tillväxt hos lammen och fungerar även bra till högdräktiga och digivande tackor.

Börja erbjuda müslin till både tackor och lamm omedelbart efter lamning och efter ca 6-8 veckor är det lagom att enbart servera den till lammen i lammkammaren. Müslin kan även användas om extra tillskott behövs på betet och för slutgödning av lammen.

För Svenska Foders utfodringsguide klicka här

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.