Tillskott & Övrigt

Trikem Gut Balance

trikem_gut_balancePrebiotika till häst.
Gut Balance är baserad på en välgörande jästkultur som tillsammans med den tillsatta prebiotikan bidrar till att underhålla hästens mikroflora och stimulera utvecklingen av en sund tarmkultur. Tillsammans med de tillsatta vitaminerna och mineralerna ger Gut Balance de rätta förutsättningarna för ett optimalt näringsupptag och ett starkt immunförsvar. 

Om effekt uteblir rekommenderas TRIKEM Harmony Fix i 1-2 dagar och därefter Gut Balance. 

Tävlingskarens: 0 h 

Trikem Focus

Trikem_focusFör en lugn, stabil och fokuserad häst 
Focus ges för att stabilisera hästar som upplevs ofokuserade, nervösa, istadiga eller som är i obalans. Focus är ett tillskott som tillför de ämnen hästen behöver för att hantera de hormoner som frigörs i kroppen vid stresspåslag. Focus innehåller höga koncentrationer av de verksamma ämnena Thiamin (B1), Tryptofan och Magnesium. Alla ämnen som krävs för att motverka stresspåslag och möjliggöra för hästen att återfå lugn och koncentration. Stress kan uttrycka sig på många olika sätt. Hästen kan bli t ex bli nervös, stirrig, inåtvänd eller nedsatt prestation.  
Focus har tillsats av den probiotiska jästkulturen Saccharomyces cerevisiae som hjälper tarmen och förbättrar upptaget av näringsämnen.

Trikem MSM

Trikem_msm

För musklernas funktion och nybildning av celler
MSM-Metylsulfonylmetan är en naturligt förekommande organisk svavelförening som har en central roll i uppbyggnaden av kroppens celler. MSM bidrar till att öka cellväggens genomsläpplighet vilket förenklar utförsel av slaggprodukter och ger ett effektivt näringsupptag. MSM bidrar också till att förbättra musklernas cirkulationen och syreupptagningsförmåga vilket kan förskjuta mjölksyratröskeln. MSM kan även fungera som en antioxidant och dämpa mängden fria radikaler efter fysisk ansträngning vilket i sin tur kan förbättra hästens återhämtning.

Tävlingskarens: 0 h

Trikem Strong Blood

Trikem_Strong_bloodJärntillskott till häst
Strong Blood förser hästen med järn, koppar, kobolt, B12 och folsyra, alla ämnen som krävs för öka produktionen av röda blodkroppar. I de röda blodkropparna finns proteinet hemoglobin, som ansvarar för kroppens syretransport. Hemoglobin behöver bland annat järn och koppar för att syre ska transporteras i kroppen på ett effektivt sätt. Ju högre mängd röda blodkroppar desto mer syre kan kroppen ta upp från lungorna. En ökad syreupptagning innebär att kroppen får en större mängd syresatt blod till musklerna, vilket ökar musklernas förmåga att arbeta aerobt dvs mjölksyratröskeln (laktattröskeln) förskjuts.
Strong Blood ger, tillsammans med träning, kroppen rätt förutsättningar att öka mängden röda blodkroppar och öka syreupptagningsförmågan. 

Trikem Glucosamine 

Trikem_GlucosamineGlukosamin är ett kroppseget ämne som finns i t ex, brosk, senor och ligament. Med ökad ålder eller vid långvarig träning orsakas slitage av ledernas brosk vilket kan minska ledernas rörlighet. Trikem Glucosamine innehåller glukosaminsulfat, framställd från skaldjur, samt mangan båda ämnen som ingår i hästens ledbrosk.  

Tävlingskarens: 0 h

Trikem Collagen

Trikem_Collagen

Tillskott till leder, ligament och senor
Innehåller byggstenar för nybildning och återuppbyggnad av leder och ligament.
Kollagen I - medverkar i nybildningen av vävnad runt leden, som t ex. senor, muskelfästen och ligament.
Kollagen II - ingår i nybildningen av ledbrosk.
Hyaluronsyra - upprätthåller ledvätskans smörjande funktion och förbättrar näringstillförseln in i leden.
Chondroitin - samverkar med kollagen.
MSM - svavelförening som ingår i cellernas uppbyggnad.

Tävlingskarens: 0 h 

HippoSelection Hov, 1 kg

hipposelection_hov.jpgBiotin, koppar och zink för sunda hovar. I HippoSelection Hov kombineras en hög koncentration av biotin med organisk koppar och organisk zink vilka alla har en positiv effekt på hovarnas kvalitet. Biotin spelar en central roll för hovens bildande, hälsa och elasticitet. Koppar och zink i organisk form ingår eftersom de är nödvändiga för hoven uppbyggnad. Fodra ca 10 gram om dagen, året runt.

 

• Starka hovar
• Hög koncentration biotin
• Bidrar till hovens elasticitet
• Organisk koppar
• Organisk zink
• GMO-fritt

HippoSelection Elektrolyt

hipposelection_elektorlyt.jpgÅterställer elektrolytförluster vid svettning. HippoSelection Elektrolyt ges för att snabbt återställa såväl energi- som elektrolytbalansen i samband med svettning. Genom att återställa balansen av elektrolyter som natrium, klorid och magnesium, underlättar man återhämtningen för hästen och förkortar tiden tills prestationsförmågan är återställd. Produkten rekommenderas även vid diarré då vätskeförlusterna kan vara stora. Fodra 20 g per 100 kg häst. Ges i torr form tillsammans med fodret eller uppblandat i vattnet vilket oftast ökar hästens vätskeintag.

 

• Återställer elektrolytförluster vid svettning
• Underlättar återhämtningen
• Rekommenderas vid diarré
• Ges i torr form eller blandas i vatten
• GMO-fritt

HippoSelection Yea-Sacc

hipposelection_yeasacJästprodukt för bättre tarmfunktion och foderutnyttjande. Yea-Sacc är en levande jäststam som gynnar tarmfloran och djurens prestation. En mängd studier visar att Yea-sacc ökar smältbarheten och därmed foderutnyttjandet. Det gör produkten lämplig för hästar som har svårt att hålla vikten samt äldre hästar med försämrat foderutnyttjande. Produkten rekommenderas också vid betessläpp, till hästar med benägenhet för kolik och andra tarmproblem samt vid stress som exempelvis transport och vid byte av grovfoderparti. Fodra ca 50 - 100 gram om dagen.

 

• Levande jäststam
• Ökar smältbarheten
• Bra för hästar som har svårt att hålla hullet
• Bra för äldre hästar med försämrat foderutnyttjande
• Ges med fördel i olika stressituationer som vid transport.
• Rekommenderas vid foderbyte.
• GMO-fritt

HippoSelection E-Vital Muskel

hipposelection_evital_muskelJäst, naturligt E-vitamin och aminosyror. Foderjästens alla B-vitaminer och högvärdiga protein, det specifikt tillsatta lysinet, E-vitaminet och selenen är alla viktiga för muskelbyggnad, prestation och återhämtning. För maximal verkan jobbar vi uteslutade med den naturliga formen av E-vitamin och selen i form av selenjäst. Genom att fodra de dräktiga och digivande stona med HippoSelection E-Vital Muskel kan fölets immunförsvar förbättras och muskelproblem förebyggas. Produkten rekommenderas också vid störd tarmflora och sänkt foderutnyttjande som exempelvis vid transport, sjukdom och grovfoderbyte. Fodra 50 gram per häst och dag.

 

• Innehåller foderjäst, naturligt E-vitamin och aminosyror
• Hjälper muskelbyggnad, prestation och återhämtning
• Använd vid störd tarmflora
• Hjälper vid sänkt foderutnyttjande
• GMO-fritt

HippoSelection Magnesium

hipposelection_magnesium.jpgMagnesiumtillskott som innehåller fosfor och magnesium med mycket hög biotillgänglighet för bästa effekt. Magnesium ingår i muskel- och nervfunktionerna. Magnesiumbrist kan bland annat orsaka nervositet och begränsa ben- och muskelutveckling hos hästen.

 

• Högt innehåll av magnesium.
• Magnesium bidrar till hästens normala ben- och muskelutveckling.
• GMO-fritt

Ensilage Balans 1,8kg

Naf_ensilagebalansFör maximalt magstöd till hästar som reagerar på hösilage. Minimerar och suger upp överflödig syra i magsäcken. Minskar takten för maten att passera tarmen. Maximerar näringsintaget av hösilage och annat foder. Berikat med vitaminer och mineraler.

Vid utfodring 60g per dag, varar en 1,8kg burk ca 30 dagar.

Tävlingskarens SWE: Karensfritt   FEI: Karensfritt

NAF Pro Superflex 2,04kg

NAF_superflexPro Superflex är speciellt framtagen för den Skandinaviska marknaden som NAFs bästa och mest avancerade tillskott till stöd för hästens leder. Genom synnergieffekter mellan näringsämnen och antioxidanter, ger Pro Superflex ett optimalt stöd för de påfrestningar som hästens leder utsätts för vid hög prestation och ansträngande träning. Produkten är ett karensfritt stöd för hästens leder hela året om.

Material: pulver

Karens SWE: Karensfri  Karens FEI: karensfri

M Power 900g

M_PowerM Power är en unik naturligt utformad formula som är rik på aminosyror vilket är viktigt för hälsosam tillväxt av muskelvävnad. Innehåller även antioxidanter som arbetar tillsammans med utvalda örter för att säkerställda smidig och hälsosam muskelfunktion. Innehåller levande jästkultur och väsentliga vitaminer.

Vid utfodring 30g per dag, varar en 900g burk ca 30 dagar.

Tävlingskarens SWE: Karensfritt   FEI: Karensfritt


Material: Pulver

GastriAid 1,8kg

naf_gastriaidTill hästar med stressrelaterade matsmältningsproblem med risk för magsår. Innehåller naturligt anticida som skyddar magslemhinnan mot syraattacker samt pre-och probiotika som balanserar pH-nivåerna i tarmmiljön. Stödjande örtbas för skydd och underhåll av tarmkanalen.

Vid utfodring 60g per dag, varar en 1,8kg burk ca 30 dagar.

Tävlingskarens SWE: Karensfritt   FEI: Karensfritt

Magic flytande 1L

magic_flytandeNYHET: Karensfri!

Innehåller magnesium och specifika örter som är kända för att ge muskelavslappning, koncentration och självförtroende.
Vid utfodring 25ml per dag, varar en 1L flaska ca 40 dagar.
Tävlingskarens SWE:Karensfritt  

FEI: Karensfritt

Material: Flytande

Slim 3,3kg

slim_3,3Utfodras för att främja ett hälsosamt hälsotillstånd och ge stöd till insulinets verkan och normala blodsockernivåer hos hästar och ponnyer som är benägna att gå upp i vikt. Lämpligt för fångkänsliga hästar.

Vid utfodring 110g per dag, varar en 3,3kg burk ca 30 dagar.

Tävlingskarens SWE: Karensfritt   FEI: Karensfritt


Material: Pellets

 

 

Devil''sRelief flytande 1L

devilsreliefInnehåller djävulsklo berikad med kraftfulla antioxidanter och MSM. Ger komfort till äldre hästar eller vid skada och svullnader. Ger även stöd till att stimulera matsmältningssystemet hos den äldre hästen. Ges EJ till dräktiga ston. OBS: NY tävlingskarens . 96h (3 sept 2018)

 

Material: Flytande

Oeastress 500g

oestressOestress ger ett totalstöd för brunstiga ston. Innehåller munkpeppar men ger så mycket mer. Ger ett stöd för kramp och slaggprodukter som skapar svullnad och spänningar under brunsten samt ett hormonellt stöd för brunstiga ston. Flytande ger snabbare effekt.

Vid utfodring 10g per dag, varar en 500g burk ca 50 dagar.

Tävlingskarens SWE: 48h, FEI: karensfritt

 

Material: Pulver

Oestress Flytande 1L

OestressOestress ger ett totalstöd för brunstiga ston. Innehåller munkpeppar men ger så mycket mer. Ger ett stöd för kramp och slaggprodukter som skapar svullnad och spänningar under brunsten samt ett hormonellt stöd för brunstiga ston. Flytande ger snabbare effekt.
Vid utfodring 25ml per dag, varar en 1L flaska ca 40 dagar.

Tävlingskarens SWE: 48h, FEI: Karensfritt

 

Material: Flytande

Laminaze 750g

LaminazeTill hästar som är känsliga för fång. Unik blandning av antioxidanter, pre-och probiotika, MSM samt andra riktade näringsämnen. Detta ges i kombination med fiberrik kost, motion och god hovvård.

Vid utfodring 25g per dag, varar en 750g burk ca 30 dagar.

Tävlingskarens SWE: Karensfritt   FEI: Karensfritt


Material: Pulver

Krafft Gastro support

krafft_gastrosupportVår bästsäljare som säkrar en sund grovtarmsfunktion (hette tidigare MagTarm). En unik sammansättning av B-vitamin, jästorganismer samt ämnen som motverkar försurning. Används både förebyggande och vid problem t ex vid stressade situationer som miljöombyte, transporter, foderbyte och betessläpp.

GMO fria råvaror
500 gram och 3 kg hink.

Krafft Joint Support

krafft_jointsupportJoint Support är ett ALLT-I-ETT tillskott för hästens leder som upprätthåller rörligheten. Innehåller fyra komponenter som alla är viktiga för ett komplett ledtillskott till häst; MSM, glukosamin, kondroitinsulfat och hyaluronsyra. Forskning har visat att dessa komponenter i balanserad proportioner alla är viktiga för ett komplett ledtillskott.

 

MSM är ett bra stöd för ligament och mjukvävnader. Glukosamin supportar ledens flexibilitet samt stödjer uppbyggnaden av brosk. Kondroitinsulfat stödjer också uppbyggnaden av brosk och fungerar därutöver som en stabilisator medan Hyaluronsyra hjälper till att bibehålla ledfunktionaliteten.

Produkten kan användas till alla hästar men är speciellt utvecklad till hästar i hård träning & tävling som förebyggande för hållbarhet samt till äldre hästar för att upprätthålla rörligheten. Den är också populär periodvis till konvalescenthästar för att ge support och stärka upp under skadeperiod och igångsättning.

ALLT-I-ETT ledtillskott
Tillför MSM, glukosamin, kondroitinsulfat och hyaluronsyra.
Karensfri
GMO fria råvaror
700 gram hink.

Krafft Magnesium

krafft-magnesiumBrist på magnesium kan påverka muskelfunktionen och hästens mentala balans. Detta tillskott förebygger och avhjälper magnesiumbrist. Används vid lågt magnesium-innehåll i grovfodret, vid hård träning och vid konstaterad brist (via blodprov).

GMO fria råvaror
130 gram hink.

Krafft Stress Relief

krafft_stress_reliefEtt väl sammansatt tillskott med tryptofan, magnesium, B-vitaminer och aminosyror som kan balansera hästens temperament i stressade situationer. Med ett starkt psyke är det lättare att nå framgång.

GMO fria råvaror
700 gram hink.

Krafft Biotin

krafft_biotinPelletstillskott som används vid behov av extra biotin. Skapar förutsättningar för god hovkvalitet. Brist på biotin kan ge hovproblem.

GMO fria råvaror, läs mer om GMO HÄR
3 kg hink.

Fosforbalans

Fosforbalans används när foderstater som är underbalanserade på fosfor t.ex vid utfodring med kalkrikt stråfoder och eller små mängder havre ges. Fosfortillskott för häst. 2 kg = 100 dagsgivor vid 20 g/dag.

Biomineral Total

Mineraltillskott med makro- och mikromineraler till häst. Hög biologisk tillgänglighet. Används när foderstaten inte täcker hästens behov av mieraler. Innehåller kalcium, fosfor, magnesium, kisel, järn, jod, koppar, mangan, zink och selen.

Honey C Foran

Vitamin C, honung och örtextrakt i flytande form. Uppfriskande för munhåla och svalg.

1 lit. = 20 dagsgivor till stor häst

Kisel Forte

Kisel stärker senor, ledband och ligament men har också en postiv effekt på hov, hud och hårrem. Ges med fördel då hovar är svåra sko pga att de spricker och splittrar sig. Kiselgur är en gråvit mjölliknande jordart, som består huvudsakligen av kiseldioxid.

Muskel-E

Ren E-vitamin i pulverform. Används när fodrets E-vitamininnehåll ej räcker för att täcka hästens behov, tex vid hård ansträngning. Hjälp vid muskeluppbyggnaden. För hästar som har tillräckligt med s elen i foderstaten. 900 g = 41 dagsgivor vid 22 g/dag.

Seloe-E

E-Vitamin hjälper hästens muskler att läka vilket resluterar i mindre träningsvärk. Brist på E-vitamin kan leda till muskelskador. Behovet variera beroende på foderstat samt hästens prestationsnivå. Organisk selen tillförs för bättre upptagningsförmåga av E vitaminen. Minskad förgiftningsrisk pga att selenen är organisk. 900 g = 41 dagsdoser.

Shy-Feeder B

Shy-Feeder B har fått ändrat innehåll. Det är samma välsmakande B-vitamintillskott som tidigare, men nu utan färgämne och med tillskott av vitamin B2. Används när fodrets B-vitamin innehåll ej räcker för att tillgodose hästens behov, tex vid hård ansträngning, stress, pälsfällning och pälssättning. 1 liter = 17 dagsgivor.

Thiamin

Ren vitamin B1. Används bla när hästen har en s.k upphakning

Balans - nonlac mikro

Biologiskt aktiv mjölksyrakultur med metabolisk kostfiber. För att upprätthålla en hälsosam bakterieflora i mage och tarm. Frystorkad för bibehållen biologisk aktivitet hos bifidobakterierna.

Chiafrö

Chia är ett näringsrikt frö med högt innehåll av protein, fett, mineraler, vitaminer och antioxidanter. Ett utmärkt val att utfodra med före eller efter arbete för att öka uthålligheten och återhämtningen.

Loppfrö med äpple

En del hästar är kräsna och kan tycka att loppfröna smakar och luktar lite konstigt. För att tillmötesgå dessa hästar har Eclipse Biofarmab lanserat ett loppfrö med äpplesmak. Dessa loppfrön innehåller ett äpple-extrakt för att öka smakligheten utan att tillsätta onödigt socker. Loppfrö är ett psyllium frö som när det kommer i kontakt med vätska (i hästens mage) bildar ett slem som transporterar bort all sand och grus ur hästen.

Spirulina

Spirulina kan förbättra fertiliteten hos djur och kan användas till dräktiga djur. Spirulina kan bidra till att öka hästens muskelmassa och kan även påskynda återhämtningen efter hårt arbete

Rödbeta

Rödbeta används för att öka uthålligheten och påskynda återhämtningen. Den är ekologiskt odlad och behöver inte blötläggas samt har oxalsyran borttagen.

Loppfrö

För hästar som går i hagar där det är väldigt lite gräs. När det inte finns något att äta går alltför många hästar och pillar i sig både sand och grus. Så småningom löper hästarna stor risk för sandkolik! Loppfrö är ett psyllium frö som när det kommer i kontakt med vätska (i hästens mage) bildar ett slem som transporterar bort all sand och grus ur hästen. För att förebygga kolik.

Betfor 15kg

betfor

 • Betfor är ett naturligt fodermedel som innehåller torkad betfiber och melass.
 • Innehåller även ett naturligt innehåll av mineraler och vitaminer. Det finns inga konserveringsmedel eller tillsatser.
 • Betfor innehåller ingen stärkelse 
 • Betfor innehåller lättsmält energi, som tex pektin som är nyttig för grovtarmens mikrobflora.
 • Blötlagd Betfor innehåller mycket vatten och är därför bra när du vill förbättra hästens vätskebalans och prestationsförmåga. Särskilt på sommaren när det är varmt. 
 • Betfor skapar en god miljö i tarmen så att mikroorganismerna kan föröka sig. Det gör det extra lämpligt att använda Betfor vid foderbyte eller ändrade förutsättningar.
 • Hästar i träning som äter Betfor har mer energi och mindre mjölksyra i musklerna än de hästar som inte utfodras med Betfor. Klar fördel som underlättar återhämtningen.
 • Sockerinnehållet i Betfor påverkar INTE tänderna och ger alltså inte upphov till karies. 

Betfor pellets 30kg

Betfor_pellets

 • Betfor är ett naturligt fodermedel som innehåller torkad betfiber och melass.
 • Innehåller även ett naturligt innehåll av mineraler och vitaminer. Det finns inga konserveringsmedel eller tillsatser.
 • Betfor innehåller ingen stärkelse
 • Betfor innehåller lättsmält energi, som tex pektin som är nyttig för grovtarmens mikrobflora.
 • Blötlagd Betfor innehåller mycket vatten och är därför bra när du vill förbättra hästens vätskebalans och prestationsförmåga. Särskilt på sommaren när det är varmt.
 • Betfor skapar en god miljö i tarmen så att mikroorganismerna kan föröka sig. Det gör det extra lämpligt att använda Betfor vid foderbyte eller ändrade förutsättningar.
 • Hästar i träning som äter Betfor har mer energi och mindre mjölksyra i musklerna än de hästar som inte utfodras med Betfor. Klar fördel som underlättar återhämtningen.
 • Sockerinnehållet i Betfor påverkar INTE tänderna och ger alltså inte upphov till karies.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.