Lökar

Vitlök 'Unikat'

vitlök_unikatEn tidig, medelstor sort med grålila skal som oftast ger 8-13 vackert lilafärgade klyftor per lök. En vitlök från Tjeckien som både är köldtålig och lagringsbar. Det här är en läckerhet för såväl ögat som gommen.

 

Latinskt namn: Allium sativum

Antal lök: 2

Lökstorlek: 55/65

Plantavstånd, cm: 15

Radavstånd, cm: 20

Växtläge: Sol

Vitlök 'Thermidrome'

vitlök_thermidromeDetta är vitlöken för dig som älskar det franska köket. Den är stor, tidig och mycket köldtålig. Den har en svagt lila färgton och ger vanligtvis mellan 8 och 14 klyftor per lök. Sorten passar bra för lagring.

 

Latinskt namn: Allium sativum

Antal lök: 1

Lökstorlek: 60/80

Plantavstånd, cm: 15

Radavstånd, cm: 20

Växtläge: Sol

Tulpan, Grönbladig 'Virichiq'

A.grnbladigtulpanHög, gracil och elegant, chic helt enkelt, är denna ljuvligt rosa liljetulpan. Det gracila intrycket förstärks av de slanka kronbladens gröna strimmor och lätt utåtböjda spetsar. Oemotståndlig när den svävar över rabatten i vårbrisen.

Papegojtulpan - 'Amazing Parrot'

papegojtulpan_amazing_parrot_nelson_gardenDen officiella beskrivningen av denna exotiska tulpan sägs innehålla hela tio nyanser, allt från violett till gulorange och aprikosrosa. Ingen blomma är den andra lik. Hög på stadig stjälk blir den ett spektakulärt inslag i rabatt och vas.

Pulpanmix Flaming Spring

tulpan_lovely_match_flaming_spring'Foxy Foxtrot', 'Orange Princess', 'Amazing Parrot'
En flammande tulpanbukett i gult, orange och rött. Ett harmoniskt färgspel med lång blomningstid där varje sort skiftar nyans från knopp till utslagen blomma och även slår ut vid lite olika tidpunkter. Vackra i kruka och fina till snitt.

Tulpan Lovely Match Pretty Partners

tilpan_nelson_garden_lovely_match'Angelique', 'Mount Tacoma', 'Royal Acres'
Ljuvt rosa, vitaste vitt och läckert rödlila, romantisk, doftande och med det där lilla extra, en fantastisk kombination! Tre härligt fyllda tulpaner som liknar pioner och är utmärkta till snitt. Inte kan man motstå en sådan bukett!

Tulpan 'Orange Princess'

tulpan_orange_princessEn två gånger prisbelönt skönhet som behåller lite av knoppens gröna färg när den öppnar sina lager av orange kronblad. En välfylld och doftande, pionlik tulpan med rödvioletta strimmor på de yttre kronbladen. Passar utmärkt i kruka.

Tulpan 'Apricot Angelique'

tulpan_apricot_angeliqueÄnglalikt ljuv och i mjuka färgtoner som nästan inte låter sig beskrivas. En tulpan där aprikos, ljust rosa, mandarin och gräddvitt harmoniskt samspelar på ett överflöd av kronblad. Ett finstämt konstverk för rabatten.

Stjärnnarciss 'Replete'

Stjärnnarciss 'Replete'En elfenbensvit narciss till brädden fylld med en konstfullt veckad, dubbel trumpet i vitt, korallrosa och aprikos. Vacker som en dekorationsrosett i vårrabatten. Anses vara mindre smaklig för rådjur, hare, kanin och sork.

Stjärnnarciss 'Atholl Palace'

Stjärnnarciss 'Atholl Palace'Gräddfärgad, gullvivegul och fylld till brädden. De här vackra narcissen drar blickarna till sig men kan också enkelt kombineras med alla vårens färger i rabatt och vas. Anses vara mindre smaklig för rådjur, hare, kanin och sork.

Bukettnarciss 'Cheerfulness'

bukettnarciss_cheerfullness'Cheerfulness' är en bukettnarciss och som namnet antyder sitter två, ibland flera blommor på varje stängel. Blommorna är fyllda, vackert cremevita med lite gult och doftar ljuvligt. Anses vara mindre smaklig för rådjur, hare, kanin och sork.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.