Alstor

Alstor 822

alstor-822-miniskotare_1.jpgEn helt ny Alstor för dig som kräver det bästa... och lite till!  

 

•  Ökad dragkraft
•  Kraftiga boggielådor i höghållfast stål
•  Ny utformning av bakdel med förbättrad markfrigång
•  Nykonstruerad midja med centrerad och skyddad kardanaxel
•  Förbättrad förarmiljö
•  Ökad maxlast
 
Arbetet med att utveckla Alstor utan att ge avkall på dess styrka; enkelhet, smidighet och framkomlighet har nu förverkligats.
 
Vi presenterar stolt en helt ny maskin med samma överlägsna framkomlighet och robusta och ekonomiska konstruktion med styrkor för dig som ställer extra höga krav. Med en modern produktionsteknik har vi skapat en Alstor för framtiden

 

Teknisk data

Maxlast: 2500 kg
Totallängd: Kort 4,97m Standard 5,37m  Lång 5,77 m
Bredd: 1,55 m
Tjänstevikt: 1600 kg
Motor: 3 cyl diesel / 2 cyl bensin

Alstor 300 Skördare

Alstor_300Nu kan du göra din Alstor 8x8 till en gallaringsskördare
Alstors nya skördarkoncept kan apliceras på samtliga Alstor modeller. Med några enkla handgrepp förvandlar du din smidiga skotare till en effektiv gallringsskotare. På ett lastkoncept har vi monterat den välkända och robusta processorn Hypro 300.

 
Hypro 300 har matarhjulsmotor i bottenrullen. Maskinen driver med tre matarhjul vilket ger den avsevärd förhöjd matarkraft. Maskinen har lastkännande ventil vilket ger mjuka köregenskaper och möjlighet till flödesreglering utan att använda strypfunktioner.
 

Med Alstor300 skördare kan du nu använda din maskin till att göra ett suveränt arbete i samtliga typer av gallring med dimensioner upp till 30 cm. Maskinen har höghastighetskap som alltid kapar snabbt och spjälkfritt. Du har manuellt justerbara stödben.
 

Samtliga funktioner manövreras från förarplats och maskinens manöverbord är placerat i bekväm arbetsposition och har lättmanövrerade handspakar. Här finns möjlighet att justera hastigheten i båda riktningar individuellt på alla funktioner. Mätsystemets display är välplacerad och lättavläst.
 

Den här maskinen ger dig god ekonomi tack vare hög effektivitet och framförallt mycket låga underhållskostnader.

 

Teknisk data

Vikt: 950kg
Matningshastighet: 3 m/sek
Tiltvinkel: 40°
Svängbarhet: 220°
Motor: 4 cyl diesel

 

Alstor 840 Pro

alstor_840_proDe uppskattade, robusta och väl beprövade grunderna från tidigare modeller 833 och 821 har här utvecklats till en maskin som attraherar så väl den professionella entreprenören som den självverksamma skogsägaren med en oöverträffad effektivitet i skogen.

 

En hydrostatisk kombimaskin med en hydrostatisk transmission och låsbar differential. På Alstor 840 Pro finns möjlighet att ta bort samtliga timmerbankar och grind för att möjliggöra maskinen till en fullgod skördare där kunden själv kan välja mellan kranspetshängt stegmataraggregat eller Hypro 300 processor (se nedan). Med en ny kraftigare och längre 5 meters kran kommer maskinen göra att skotning, gallring, röjning och dikesrensning kan ske på ett mycket effektivt sätt utan markskador.

 

Konstruktionen är likt övriga modeller utförd i I det svenska höghållfasta och högpresterande konstruktionsstålet Strenx™, från SSAB, och sammansatt med moderna metoder.

 

Den steglösa hydrostatiska transmissionen ger en effektiv och säker förflyttning i alla situationer. Med låsta diffar klättrar maskiner över stock och berg på Alstors välkända sätt. Med olåsta diffar förbättras svängförmågan och det blir en ännu smidigare maskin utan att lämna minsta spår i naturen.

 

Med dubbla, parallella och variabla hydrostatpumpar tillsammans med högpresterande radialkolvmotorer får man max effekt och verkningsgrad.
Alstor 840 pro har redan i sitt standardutförande en mycket hög utrustningsnivå med bl. a en 4.98m utskjutskran svängdämpad 0.18 grip, dubbelkommando och mekanisk två spak.

 

Teknisk data

Maxlast: 3000 kg

Längd: Standard 5,37 m /
Lång 5,77 m
Bredd: 1,57 m
Tjänstevikt: 2300 kg
Motor: 3-Cyl Diesel 25 hk

 

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.