Kompost & Vattentunnor

Bokashi extra hink

Bookashi_hink_med tappkran1 st bokashi-hink med bottengaller, avtappningskran och tätslutande lock.

 

Komplettera din startsats med ytterligare en hink.

1 st hink för kökskompostering med Bokashimetoden. Tillverkad i EU av mjuk slagtålig plast med har handtag, tätslutande lock, perforerad inre bottenplatta samt kran för avtappning av bokashigödning.
Hinken är anpassad för placering i diskbänksskåp. Den är lätt att hantera, bära och rengörs enkelt ren med vatten.

• Storlek (h,b,d) 39 x 32 X 27 cm
• Volym 16 liter
• Material i hink och bottengaller är återvunnen Polypropylen (PP5), kran Polyeten (PP4) och handtag Polyeten (PP2)

Bokashi startkit

Bokashi_startkit

Ett startkit med 2 st 16 liters bokashihinkar samt 1 kg bokashiströ. I detta kit finns allt du behöver för att enlekt starta igång med din egen jordtillverkning.

Platta för ihoppressning, doseringsmått, behållare för tömning av näringsvätska och bruksanvisning följer med.

Bokashiströ 1 kg

Bokashi_ströSvenskt Bokashiströ 1 kg används för Bokashikompostering.
Vetekliet kommer från två små kvarnar i Västra Götaland. Fermenteras med EM® i Säffle av oss på bokashi.se!

 

Förpackningen räcker 2-3 månader för en 3-personers familj (beroende på familjens vanor).

Åtgång: 1-2 matskedar strö per liter matavfall.

Hållbarhet: Minst ett år från packningsdatum. Förvaras svalt och ej i direkt solljus.
Levereras i lutftät påse, bruttovikt 1 kg.

Rörsocker Melass 1 Liter

Bokashi_melassRörsockermelass är en oraffinerad naturprodukt som är rik på spårämnen och mineraler. Rörsockermelass är den bästa källan till näring.

 

Bruksanvisning:
EM•1® aktiveras genom att blanda vatten och melass (A+) Optimal temperatur på 38°C. Mikroberna är i vilande form och måste väckas och förökas tillsammans med vatten, rörsockermelass och värme.

 

50 ml melass (A+)
50 ml EM•1®
950 ml rent vatten

Låt stå 7 dygn i en 1-litersbehållare av plast, typ PET-flaska. Lätta på trycket regelbundet eller använd jäskärl med vattenlås. Förvaras mörkt.


DOSERING
250 ml EM•1® kombinerat med 250 ml av rörsockermelass skapar ca 5 liter EM•A®.

EM1 - Effektiva mikroorganismer 1 liter

Bokashi_EM1EM•1® är i flytande form och innehåller olika grupper av mikroorganismer, bl.a mjölksyrebakterier, jästsvampar och fotosyntesbakterier. Tack vare samexistensen mellan mikroorganismerna i EM•1® och metaboliterna som den innehåller, aktiveras redan befintliga mikroorganismer i olika miljöer och förhållanden där den tillsätts. Detta är möjligt inom många olika områden som exempelvis jordbruk, djurhållning, miljö- och vattenrening samt hälsovård. 

 

EM•1® är en blandning av gynnsamma mikroorganismer. Preparatet består av såväl aeroba som anaeroba arter vilka initierar en anaerob jäsningsprocess som tillvaratar och producerar vitala näringsämnen som gör jord och mark mer fertil. Försök har visat att EM-kulturen berikar ekosystem med bättre plantutveckling och skördeutfall såväl kvantitativt som kvalitativt.

 

 

  • Förbättrar jordens kemiska, fysiska och biologiska egenskaper.
  • Renar vatten.
  • Ökar produktion av grödor och minskar beroendet av bekämpningsmedel och konstgödsel.
  • Aktiverar groning, blomning, fruktsättning, mognad och rotutveckling.
  • Minskar uppkomst av sjukdomar genom en ökning av växternas allmänna härdighet.
  • Upptagning av organiska näringsämnen tillgängliga i jorden.
  • Ger kortare omloppstid vid kompostering mm.

Stefans lilla svarta - Bokashi, Biokol & bakterier

Stefans_lilla_svarta_bok

Stefans lilla svarta handlar om jord i bred bemärkelse. Här följer vi honom  ner i myllan - från ekosystem till tarmflora - som vanligt från det lilla till det stora, och som alltid med fokus på vad vi kan göra själva. På balkongen, i köket eller ute i rabatten, och på sätt som både sparar tid och resurser.

Kompost Master 375 Liter

kompost_greenlineGreenline Kompostbehållare av hög kvalitet med 375 liters volym.  Thermotec™ tekniken i behållaren ger en snabb kompostering av trädgårds- och hushållsavfall året runt. I en välskött kompost hålls processen igång ner till temperaturer på minus 15 grader. Behållaren har kraftig botten och sidor med Airtec™ teknik som effektivt främjar syretillförseln. Den uppfyller krav på skadedjurssäkerhet. Locket har enkel enhandsöppning och snäpplås för bra täthet. Töms snabbt och smidigt genom att man tar bort en av sidorna. Volym 375 liter. Levereras omonterad. 5 års garanti. Patent, SE 504883

regnvattentunna 100 Liter

regnvattentunna_100_literTunna med 100 liters volym som effektivt tar tillvara regnvattnet från taket.

Behållaren är tillverkad i väderresistent och återvinningsbar PEHD-plast för lång hållbarhet. Har ett inbyggt överfyllnadsskydd, vilket innebär att vattnet flödar ner via stupröret när regntunnan är full igen. Levereras med lock, fot, anslutning till stuprör och kran för avtappning. Monteras enkelt ihop.

Regnvattentunna 200 Liter

regntunna_200liter

Regntunna  200 liter tar effektivt tillvara på regnvattnet fråbn taket.  Tillverkad i väderresistent plast för lång hållbarhet. Den har anslutning till stuprör och kran för avtappning.

 

Behållaren är tillverkad i väderresistent och återvinningsbar PEHD-plast för lång hållbarhet. Den har ett inbyggt överfyllnadsskydd, vilket innebär att när regntunnan är full flödar vattnet ner via stupröret igen. Levereras med barnsäkert lock, anslutning till stuprör och kran för avtappning. Monteras enkelt ihop.

 

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.